Nie lubię ciach, z którymi trzeba się bawić niemal 2 godziny [za wyjątkiem sernika nowojorskiego! mniam!]. Tym razem postawiłam na szybkość przygotowania, podczas gdy Młody smacznie drzemał sobie popołudniowo. Długość jego drzemek jest nieprzewidywalna toteż trzeba się sprężać, jeśli chcemy zrobić coś produktywnego w tym czasie. Chrzanię dietę, jest niedziela! ;-P
Do ciastek kokosowo-jagodowo-migdałowych potrzebujecie:
- 160 g wiórek kokosowych
- 160 g cukru pudru
- 25 g migdałów
- 25 g jagód goji
- 3 jajka
- 25 g masła
- Ubijamy białka
- Do ubitych białek dodajemy żółtka i cukier, i dalej ubijamy.
- Gdy masa jest już równomiernie zmiksowana, dodajemy pokruszone migdały, jagody, wiórki kokosowe i rozpuszczone masło, i dokładnie mieszamy
- Smarujemy blachę tłuszczem, formujemy ciastka na blasze wg uznania i pieczemy 15-25 minut w temperaturze 180’C [aż się zezłocą]
i gotowe!
Smacznego!
[printfriendly]
4 komentarze
kokosoweeee – zjadłabym
Fajnie wyglądają te ciastka :) Hmm może też je zrobię ;)
a da się jeszcze innych rzeczy do nich nawrzucać, żeby były jeszcze bardziej wypasione? :)
no jasne! następnym razem robię z kawałkami czekolady i lekko je doprawię alkoholem [ale odrobinę ;-P]