Orzeźwiający truskawkowy koktajl z odrobiną miodu – to jeden z naszych ulubionych koktajli, którymi raczymi się w czerwcu i lipcu. :-) Swoją drogą – czerwiec i lipiec to jedne z moich ulubionych miesięcy i nie zdziwię się, jeśli Wy też je uwielbiacie z takiego samego powodu jak ja. ;-)
Rzucam hasło: truskawki! Przepyszne, słodkie, dojrzewające w słońcu. Najlepsze są nasze polskie – bez dwóch zdań! ;-) I potwierdzi to chyba każdy, kto przez chwilę mieszkał na obczyźnie. Można je jeść samodzielnie, ale ja jestem zdania, że truskawki smakują dobrze w każdej postaci!
A truskawki zmiksowane z pyszną maślanką i odrobiną miodu smakują wyśmienicie! Moje dzieci je w takiej formie uwielbiają. I podwieczorek gotowy! Ja zawsze angażuję moje dzieci w wyciąganie szypułek z truskawek – a ile podczas tego zadania zjadają przy okazji truskawek, to możecie sobie wyobrazić. ;-)
Do zrobienia koktajlu potrzebujecie:
– 400 g kefiru
– 500 g truskawek
– łyżkę miodu
Krok po kroku:
– Myjemy truskawki, a następnie wyciągamy z nim szypułki.
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i blendujemy.
Smacznego! :-)
#WSPÓŁPRACA Wpis powstał w ramach ogólnopolskiej kampanii promocyjno-edukacyjnej „Jedz owoce i warzywa – w nich największa moc się skrywa!”, której organizatorem jest Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych, sfinansowanej ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.
Brak komentarzy